Laat uw hond door mij trainen

Het kan soms voorkomen dat het u zelf niet lukt om bepaalde oefeningen met uw hond te trainen, bijvoorbeeld omdat u er niet voldoende tijd voor heeft of misschien zelf een blessure heeft waardoor trainen moeizaam gaat.
U kunt er dan voor kiezen om uw hond door mij te laten trainen. Van te voren spreken we af wat u precies wilt dat ik aan uw hond leer. Dit kan van alles zijn; van netjes lopen aan de lijn tot niet opspringen tegen mensen, van ongewenst blafgedrag tot uitvallen op straat.

Ik train op positieve wijze; dat wil zeggen dat ik ongewenst gedrag ombuig en ander wel gewenst gedrag aanleer bij uw hond. Dit gaat op basis van beloning (meestal voer en/of spel). Ik werk niet met intimidatie of correctiemiddelen zoals een slipketting of stroomband.

De eerste keer en de laatste keer dat ik kom, bent u zelf ook in ieder geval een gedeelte van de tijd aanwezig. De eerste keer dat ik kom, kunnen we dan samen de situatie bekijken en afspraken maken over hoe alles verloopt en wat u zelf wel of juist niet moet doen gedurende de trainingsperiode. De laatste keer dat ik kom, geef ik u de handvatten om zelf het nieuw aangeleerde gedrag verder te onderhouden, zodat uw hond niet weer terugvalt in het oude gedrag.
Tussentijds zullen we regelmatig evalueren hoe het er voor staat en of er aanpassingen gemaakt moeten worden in het trainingstraject. Als u wilt meekijken met een training van uw hond, dan kan dat altijd.

De tarieven voor het laten trainen van uw hond door mij zijn 50 euro per uur, plus eventuele reiskosten als u buiten Breda woont.