Hier komen op commando – leer het in deze mini cursus

hier komen hondentraining bredaHet hier commando is één van de belangrijkste commando’s dat uw hond leert. Toch gaat het met dit commando nogal eens fout en staan veel baasjes regelmatig herhaaldelijk hun hond te roepen zonder succes.
En juist als u uw hond lekker los wilt laten lopen, is het van groot belang dat uw hond altijd komt als u hem roept, óók als er allerlei afleidingen in de buurt zijn, zodat hij zichzelf niet in gevaar brengt of anderen hindert.

Tijdens de mini cursus Hier komen leert u uw hond om betrouwbaar te komen op commando als hij geroepen wordt. Daarnaast leren we de hond een hier commando aan voor in noodgevallen (dus naast het “gewone” hierkomen), in de meeste gevallen met behulp van een fluit.

Deze cursus is geschikt voor alle honden. Hij is aan te raden voor mensen met een pup, zodat u meteen een goede start met uw hond maakt, maar ook pubers en volwassen honden zijn van harte welkom.
We trainen in kleine groepjes, zodat er in het begin weinig afleiding voor uw hond is en u veel persoonlijke aandacht krijgt. Naarmate de cursus vordert, worden de afleidingen steeds groter.

Om optimaal resultaat te behalen, zult u ook thuis tussen de lessen met uw hond aan de slag moeten gaan. Om u voldoende tijd te geven om goed met uw hond te trainen en voldoende aandacht aan de oefeningen te kunnen besteden, zitten er soms 2 à 3 weken tussen twee lessen.

De volgende cursus start op woensdagavond 11 mei.
De volledige data voor deze cursus zijn:
Les 1: woensdag 11 mei, van 19.00 uur tot 20.00 uur op het trainingsveld aan de Hoge Schouw in Breda
Les 2: woensdag 25 mei, van 19.00 uur tot 20.00 uur op het trainingsveld aan de Hoge Schouw in Breda
Les 3,4 en 5: praktijk op locatie, plaats, datum en tijd in overleg met de cursisten.

De indeling van de lessen is als volgt:
Les 1: deels theorie, deels praktijk
Les 2: praktijk met toenemende afleiding
Les 3, 4 en 5:oefenen in praktijksituaties op locatie.

U kunt nu inschrijven via mail of telefoon. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!